16 mars 2015

Glasfiber naglar


För ganska längesen inskaffade jag mig ett  fiberglas start kit  från nagelgiganten för att lära mig bygga fiberglas naglar. För er som inte visste så finns det tre olika typer av nagelförlängning: fiberglas naglar, akryl och gelé. Vanligaste är akryl och gelé och det är vanligast på salonger också. Innan jag köpte hem glasfiber nagelkitet så ville jag läsa lite mer om det hela men det var svårt att hitta information och åsikter om glasfiber naglar så därför tänkte jag att jag kunde göra det lättare för er där ute genom att skriva om mina åsikter kring det!Mitt behov av fiber glas naglar: 
Nu när jag går första året på gymnasiet så har jag ofta ett prov i veckan plus massor av läxor på det. Detta har gjort det mycket svårare för mig att ha tid över till saker jag tycker är kul och att ha en fritid. På grund av detta bestämde jag att lägga ner lite mer pengar på fiberglas naglar så att jag inte måste fixa mina naglar en till två gånger i veckan utan istället ca en gång i månaden. Så jag ville spara tid helt enkelt!

Positivt: 
  • skonsammare för naglarna än vad akryl och gelé naglar är.
  • lätt att lära sig och lätt att få ett bra resultat.
  • enkelt att få bort
  • man kan ta vanligt nagellack över och kan enkelt ta bort det med hjälp av vanligt nagellackborttagningsmedel utan att förstöra sina fiberglas naglar.
Negativt:
  • håller inte lika länge som akryl och gelé naglar gör.
  • glasfiber är tunnare än vad akryl och gelé är


Egna åsikter kring glasfiber:
Först av allt så älskade jag hur mina naglar såg ut när jag använde mig av glasfiber. Långa naglar som var i precis den form som man ville ha den i, perfekt! Men känslan när man tog av dem var inte lika perfekt tyvärr. Glasfiber är ju då bättre än vad de andra förläggningar men jag tycker att de försämrade mina naglars skick väldigt mycket. I vanliga fall är min naturliga naglar ganska normala, inte tunna men inte starka. Men nu efter mitt glasfiber användande så har dem blivit mycket svaga och tunna, så jag kämpa för att få tillbaka dem till sitt rätta. Detta är en av anledningarna till varför jag inte använde glasfiber längre då mina naturliga naglar blev mycket sämre vilket är extremt tråkigt. Det kan ju självklart vara olika beroende på hur starka naturliga naglar man har men det är så här jag upplevde det med mina naglar. En annan sak som jag blev lite besviken på är hållbarheten. Mina glasfibernaglar höll oftast runt två veckor vilket är ganska lite om man jämför med de akryl och gelé naglar. Jag hade läst att de inte skulle hålla lika länge som akyl och gelé men det stig att efter cirka 3 veckor bör man ta bort det pga utväxten. Annars älskade jag känslan av att gå runt med långa, fina naglar som inte behövdes fixas 2 gånger i veckan! Det var extremt skönt måste jag säga!


Kommer jag att använda det i fortsättningen? 
Inte på det sättet som tidigare. Innan gjorde jag nya glasfiber naglar så fort jag tog av mina gamla. I fortsättningen kommer jag inte att använda glasfiber naglar till vardags utan bara till "speciella" tillfällen. I stället ska jag ta hand om mina naglar och få dem att återgå till deras vanliga skick och låta dem växa ut och bli långa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar